Mielőtt felfedeztem az eOptika web áruházat

Tizennégy éves korom óta hordok kontaktlencsét. Emlékszem anno még gyermekszemészetre mentünk és ott vizsgáltak nagyon alaposan, hogy a növésben lévő szemgolyómhoz milyen lágy lencsék passzolnak, nem passzolnak. Úgyhogy számomra szemüvegről kontaktlencsére áttérni valahol a felnőtté válás egyik lépcsője volt. És persze próbálgattam is a határaimat. Túlhordtam, elfelejtettem kivenni, nem mostam rendesen, ami renitens magatartást tanúsítani lehet lencse kezelésénél, én valószínűleg elkövettem. De túléltem a dekadens tini éveket és felelős kontaktlencse használóvá értem. Dolgozni kezdtem, egyre féltékenyebben őrizve saját szabadidőmet. Ekkor jutottam el arra a pontra, hogy miért is mászkálok én külön a kontaktlencse rendelés kedvéért szemészetre? Igen, járjon az ember kontrollra rendszeresen, de közte minek? Csak idő. Márpedig az nekem nincs feleslegben. Ekkor kezdtem megbarátkozni az online vásárlás gondolatával, a technika már lehetővé tette – igen, nekem még analóg gyerekkorom volt – és én is kezdtem ezt a lehetőséget elfogadni. Az eOptika egyike volt azoknak az oldalaknak, amiket felfedeztem magamnak. Széles a kínálat, ajánlanak szemüvegeket, napszemüvegeket, és nem utolsó sorban kontaktlencsét. Saját magam megnyugtatására azonban első körben egy eOptika szemvizsgálat révén akartam a céget letesztelni, úgyhogy elzarándokoltam az üzletükbe.

Az eOptika üzlet helyisége

Általában a legtöbb web áruháznak azért van egy bejegyzett címe, ha más nem a raktára, és esetek többségében ez budapesti cím. Ez ebben az esetben se volt másképp, lecsekkoltam, az eOptika nyitva tartás elég kedvező, meló után pont be tudtam ugrani a Teréz körúti üzletükbe egy vizsgálatra. Igazából a helység tökéletesen megfelelt az elvárásaimnak, elvégre egy szemészet, az szemészet, mostanra már több, mint tíz éve hordok lencsét, van összehasonlítási alapom. Viszont még otthon sokat böngésztem a kontaktlencsék közt és megragadt az agyamban a színes kontaktlencse. Kacérkodtam már korábban is a gondolattal, mert ki ne próbálná ki szívesen, hogy fest élénk kék, vagy vörös Szauron szemekkel? Persze én rövidlátó vagyok, úgyhogy nekem kicsit drágább mulatság az ilyesmi, mert rögtön dioptriás kell legyen. Úgyhogy akartam is meg nem is, azért csak a kipróbálásért az ember nem akar ennyit kifizetni. Mindenesetre az eOptika színes kontaktlencse választékában bőven volt min morfondírozzak és ezt megemlítettem a vizsgálaton is.

A szemésznő kedvesen elmondta, hogy azért nem oda Buda, az nem úgy van, hogy én csak berendelek valamit. Azt javasolják, hogy próbáljam előbb fel, mert a színező anyagok ezekben a lencsékben nem egyaránt fednek minden szemszínt. Ahogy nincs két egyforma szem, úgy nincs két egyforma hatás sem, és mielőtt egy valag pénzt kifizetek, jobb, ha felpróbálom, csakúgy, mint anno az első lágy kontaktlencsémmel. Úgyhogy ezen felbuzdulva ott az eOptika üzletéből én kapásból méregzöld szemekkel sétáltam át egy baráti összeröffenésre. Elsőre azt szúrták ki, hogy szemüvegben vagyok – a próbalencse nem volt dioptriás – aztán azt is, hogy élénk a tekintetem. Nem fogok hazudni, imádtam a kitüntetett figyelmet. Kicsit csalás talán, rendszeresen biztos nem hordanék más szemszínt, de egy alkalommal nagyon jól szórakoztam.

Ajándék eOptika szemüveg

Ez elég kellemes tapasztalat volt, úgyhogy rászoktam, hogy tőlük rendelek lencsét. Az eOptika honlapon már regisztrált felhasználó vagyok, igazából pár kattintással veszem az új adagot. Mivel szerencsére stabil a szemem, elég évente egyszer kontrollra mennem, addig meg csak utánrendelem az előző mérés eredményét. Megtartom mindig a korábbi lencse dobozát, aztán csak beolvasom az oldaláról az infókat. Nem csak a dioptria kell, hanem a görbület is ennél a márkánál, de sokat próbáltam már, valahogy ez a legkényelmesebb. Nyár közeledtével aztán elkezdtem szemezni az eOptika napszemüveg kínálatával is, mert elég fura a fejformám és a trendi napszemüvegek sajnos ritkán állnak jól. Van egy fazon, amire esküszöm, de marha unalmas a barna és a barna meg a barnás fekete keret kombinációkat hordani. Itt meg találtam olyan színekben is, hogy beöltözhettem volna Helena Bonham Carter valamelyik extrovertáltabb karakterének. Úgyhogy a következő rendeléshez hozzácsaptam egy napszemüveget is és egész nyáron azt hordtam, mondhatni beleszerettem.

Ezen felbuzdulva nézegetni kezdtem az e-optika szemüvegfajtákat, ugyanis édesanyámnak már kell olvasószemüveg. Ő viszont elég igényes az öltözködésében, van is egy stílusa, úgyhogy a szemüveg neki olyan, mint a cipő, sosem lehet elég. Ráadásul ezeket néha elhagyja. A lakás minden stratégiailag fontos pontján akad egy pár, de sose tudja melyik. Úgyhogy gondoltam egy eOptika szemüveg pár dioptriával pont jó ajándék lenne. Ő választhat, én majd segítek megrendelni, ajándékba értelemszerűen a kupont kapja.

Hogy működik az eOptika rendelés

Én általában átvételi pontra rendeltem, mert Budapesten több ilyen is van és ezeknek nincs kiszállítási díja. Egyszer volt, hogy elszámoltam magam és nagyon sürgősen kellett a pótlás, akkor a csomagot a rendelés másnapján futár hozta ki a munkahelyemre. Ott értelemszerűen nem az eOptika foglalkoztatja a futárt és a kiszállítást meg kell fizetni az alvállalkozónak. De hát így jártam, nem kell elfelejteni időben gondolni rá. Édesanyámnak, miután segítettem kiválasztani egy nőies, bordó keretet kivételesen a lakásukra kértünk postai kiszállítást. Apám otthonról dolgozik, és csak néha kell elmennie, úgyhogy át tudta venni minden különösebb nehézség nélkül. Anyu már úgy ment haza, hogy ott várta az eOptika csomag. Rendeltünk hozzá egy szép tokot is, hogy ne karcolódjon a táskájában össze vissza, úgyhogy ezt remélem, nem felejti a lakás valamelyik pontján.