Magyar nyelvtanár Budán

Amikor ezt a blog oldalamat elindítottam, akkor az volt vele a célom, hogy támpontot és segítséget nyújtsak olyan külföldiek számára, akik Magyarországra jönnek hosszabb időre és szeretnék minél hamarabb és minél hatékonyabban megtanulni a nyelvünket. Ehhez elengedhetetlen természetesen egy jó magyar nyelvtanár, akiket ebben a cikksorozatomban fogok bemutatni egy alapos piac felmérést követően.

Magyar nyelvtanár sajátosságai

Első lépésnek felmentem az internetre és megnéztem milyen találatokat ad ki a Guggli, ha beírom azt a keresőbe, hogy magyar nyelvtanár. Sok találat volt, azonban egyik sem volt olyan meggyőző, hogy érdemesnek találtam volna arra, hogy interjút készítsek vele. De természetesen itt nem állhattam meg. Megkerestem a magyar nyelvtanár szövetséget, hogy ők tudnának-e abban segíteni, hogy egy ilyen cikksorozathoz a lehető legtöbb és legprofibb listát tudjam összeállítani, annak érdekében, hogy támogatni tudjam vele a külföldieket.

Magyar nyelvtanár lista

Szerencsére a szövetségen belül volt egy titkárnő, akit évekkel ezelőtt ismertem meg, aki nagyon megörült, amikor meglátta a nevem az emailben és azonnal fel is hívott telefonon, hogy találkozzunk személyesen, kávé vagy ebéd mellett és beszélgessünk a hazai magyar nyelvtanár piacról. Szívesen tettem, mert számomra az volt az elsődleges szempont, hogy érzelemmentesen, tárgyilagosan tudjak tájékoztatást nyújtani. Másnapra meg is beszéltünk egy ebéd találkozót az egyik kedvenc pizzeriámban, ahol Guiseppe a szakács szerintem a világ egyik legeslegjobb pizzáját tudja elkészíteni a hagyományos nápolyi módon.

Angelika, a titkárnő barátnőm megérkezett és el sem hiszem, mennyire cuki volt, egy teljes listát is magával hozott a budapesti magyar nyelvtanár témában, szinte az összes elérhetőségekkel. Kiemelten volt egy név aláhúzva a https://www.learninghungarian.hu oldal weboldal néven. Kérdeztem őt miért emelte ki? Elmondta, hogy ők már egy teljesen más metódus alapján működnek és kiemelt szerepet szánnak a tanulók, külföldiek véleményére és ez alapján Éva a magyar nyelvtanár, elképesztő sikereket tudhat magáénak. Ők minden esetben felkérik a tanulókat egy saját honlapjukon történő értékelésre, ahol számos szempontot figyelembe véve listázzák a tanárokat és így tudnak akár ők is ajánlásokat tenni.

Természetesen nekik arra sem kapacitásuk, sem anyagi kereteik nincsenek arra, hogy személyesen is megismerkedjenek a tanárokkal, a még pontosabb ajánlások érdekében, viszont itt látott egy esélyt az együttműködésre. Minimális kereteik azért természetesen vannak, és ebből előzetesen már egyeztetve az igazgatójukkal, fel tudnák ajánlani a következőt. Fedezik a telefon és utazási költségeim felét, amivel sok terhet le tudnak venni a vállamról, de ennél több sajnos nem telik jelenleg. Én közöltem vele, hogy ez is olyan, amire leesett az állam. Én egy egyszerű beszélgetésre számítottam, amiből egy megbízás és anyagi támogatás is lett egyszerre. Fantasztikusan éreztem magam, és így még a pizza is sokkal finomabb volt.

Magyar nyelvtanár vélemény

Úgyhogy ilyen módon megtámogatva, amint hazaértem és megemésztettem Giuseppe kiváló pizzáját, neki is láttam, hogy megnézzem magamnak azt a listát. Mert a kiemelésnek természetesen örültem, de szerettem volna adni egy lehetőséget a többi tanárnak és nyelviskolának is. Viszont Éváról is elovastam a véleményeket az oldalon, elég meggyőző, lelkes értékeléseket kapott. A diákjai kedves, profi tanárként írták le és ahogy tovább böngésztem, láttam, hogy az első órát ráadásul ingyen ajánlja fel. Ez mindenképpen egy bíztató kezdet egy interjúhoz.