Lakásfelújítás? Új szoba? Télikert!

Sokat gondolkodik, hogy felújítja a házát? Esetleg egy plusz szobát szeretne? Nem tudja pontosan mit is akar?

Tudja mi az, amivel egy plusz helyiséget nyer lakásába, sok sok fényt, és még pénzt is spórol vele? Ez bizony a télikert! A télikertek lényege, hogy üvegfelületekkel ellátott plusz helyiséget kap a házban, amelyet többféleképpen is hasznosíthat. Az üvegfelületeknek köszönhetően rengeteg fény jut be a lakásba, nem beszélve a melegről. Rendkívül jó hőszigetelést biztosít, így a téli hónapokban is segít megkímélni a pénztárcánkat.

 

Mindemellett a nagy üvegfelületeknek köszönhetően a télikert hihetetlenül közel visz minket a természethez, anélkül, hogy a rossz időjárással számolnunk kellene.

Szóval, ha már úgyis felújításba fogunk, akkor mindenképp érdemes elgondolkodni a télikert építés lehetőségén. Ez egy olyan helyiség, melynek előnyei évszaktól függetlenül bármikor élvezhető.

Mire használható a télikert?

Funkcióját tekintve tökéletes megoldás lehet nappalinak, ahol a vendégeinket fogadjuk. A sok fény vagy éppen az éjszaka, a csillagos ég nagyszerű hangulatot biztosíthat számunkra.

Ugyanakkor tökéletes helyszíne lehet az étkezőnek is, hiszen megadja azt a hangulatot, amelyre annyian vágyunk, hogy a természet lágy ölén ebédeljünk vagy vacsorázzunk. Akár romantikus vacsorák helyszíne lehet, de a családi eseményeknek is kíváló helyszínéül szolgálhat.

 

A télikertnek, ahogy a nevében is benne van, kerti jelleget is adhatunk. Itt átteleltethetjük a növényeinket, és egyfajta növényekkel teli relaxációs oázist hozhatunk létre otthonunkban. Amellett hogy a sok növény tisztább levegőt varázsol otthonunkba, igazán pihentető, stresszoldó kis ékköve lehet a házunknak.A növények imádni fogják, hiszen rengeteg fényt kapnak és nem kell elszenvedniük a téli hideget kint a szabadban, így minden évszakban élvezhetjük a csodás virágaink látványát.
A télikertekben az a jó, hogy bárhova építhetjük, és bármilyen funkciót adhatunk neki. Nem kell, hogy közvetlenül a házunkhoz legyen építve, attól külön is állhat. Ha teljes magányra vágyunk, ahol relaxálni szeretnénk, vagy a növényeinket tartani, akkor nyugodtan építessük külön. A lényeg, hogy találja meg az Ön számára a legmegfelelőbb funkciót, amivel a télikert örömet tud szerezni, és ki tudja használni az előnyeit.