Gyerekzsúr télikertben?

 

Rendhagyó helyszínnek tűnik egy télikert, mint gyerekzsúr helyszín, de ha belegondolunk igazán szórakoztató lehet a számukra. Igaz, jogosan merül fel a kérdés, hogy miért lenne jobb, mint kibérelni egy játszóházat, ami manapság nagyon menő dolognak számít. Nos, ne féljünk eltérni az átlagtól.

Ha kertes házunk van, és télikerttel is rendelkezünk, ne féljünk kihasználni az előnyeit. A gyerekek esetében az előnyök között vannak a nagy üvegfelületek. Köztudott, hogy a gyerekek imádnak fírkálni, és nem igazán szokta őket érdekelni, hogy mi is az a felület. Ugye mindenkivel megesett már, hogy a szép frissen festett falat vagy bútort is összefírkálták a gyerekek?

Ha gyerekzsúr, akkor az szóljon róluk és csinálják azt amit igazán szeretnek, firkáljanak, aktívkodjanak. Ma már nagyon sok olyan festék kapható ami könnyen leszedhető bármilyen felületről. Szerezzünk be pár ilyen festéket és indulhat is a buli. Mindenki azt fest az üvegfelületekre amit csak akarnak.

Télikert előnyei

De ez csak egy a sok előny közül. A télikert másik előnye, hogy úgy érezhetjük, kint vagyunk a természet lágy ölén, anélkül, hogy az időjárás kellemetlenségeit el kellene viselnünk. Nem esik az eső, nem fúj a szél, nincs hideg. Berendezhetünk egy kisebb esőerdőt a télikertben, ahol a gyerekek akár dzsungeleset játsszhatnak, vagy sátorazhatnak is.

 

A filmekben sokszor látjuk, hogy a gyerekek indiánnak öltözve kimennek az erdőbe és táboroznak. Ha az időjárás, vagy bármi más miatt ez nem működik, mennyire nagyszerű helyszínül szolgálhat egy ilyen télikert. A gyerekek a sok ablak miatt úgy érezhetik, hogy tényleg kint vannak a szabadban és még a csillagos eget is láthatják. A sátor a télikertben is felállítható, és ha kreatívak vagyunk, a növényekkel az erdő közelségét is szimulálhatjuk. Itt aztán mesélhetnek egymásnak sztorikat a gyerekek, viháncolhatnak, mulatozhatnak. Ha igazán kreatív szülők vagyunk, még a tábortüzet is megoldhatjuk valami alternatív megoldással, például valami olyan lámpával, ami még akár hasonlít is rá, vagy legalább a fénye.

Télikert nyáron

Hogy a gyerekek még jobban átérezzék sátrazást, még valamilyen erdei hangokat szimuláló videót, cd-t is elindíthatunk, amivel a télikert igazi erdővé változhat számukra.

 

Ez csak néhány ötlet, hogyan használhatjuk ki a télikert adottságait a gyermekeink számára. Engedje szabadjára a fantáziáját és biztosan nagyszerű gyerekzsúrt tud szervezni gyermekének.