Fuvar-oda Budapestre

Barátom és én eldöntöttük, hogy hátrányos helyzetű gyerekeknek fog az általunk létrehozott alapítvány segíteni. Ehhez rengeteg mindenre lesz majd szükségünk, többek között ki kellett dolgoznunk egy alap stratégiát a tevékenységekről. Én abban voltam érdekelt, hogy minél több szabadtéri mozgást tartalmazó programokat tudjanak ezek a gyerekek végezni, úgy hogy a lehető legtöbb élményben lehessen részük. Ezért egy játszópark megvalósítását tűztük ki célnak, mint az első lépés.

Építőanyag a bányákból

Ahhoz, hogy egy ilyen speciális parkot felépítsünk két dologra kellett összpontosítsunk. Egy profi és megbízható kivitelező, másrészt olyan minőségi alapanyagok, amelyeknek az ára is nagyon kedvező volt. Ebben az internethez fordultunk segítségért, mert azon kívül, hogy tökéletesen értünk a hátrányos helyzetűek nyelvén, sajnos az építőiparhoz keveset konyítottunk.

Sóder és homok olcsón

Az internet szerencsére a barátunknak bizonyult. Értem ezt úgy, hogy nagyon hamar rátaláltunk a Fuvar-oda weboldalra, amely egy olyan céget takar, akik egyenesen a bányákból szerzik be az alapanyagokat, ebből kifolyólag elképesztően kedvező áron. A főnökük elmagyarázta, hogy nemcsak az áraik verhetetlenek, hanem a minőségük is. Erre azért lesz szükségünk, mert például abszolúte nem mindegy, hogy a sóder amiből a játékok alapja, vagy a járda építőkövei, nem is beszélve a homok minőségéről.

Amikor megkérdeztem, az miért számít, hiszen a homok az homok, akkor elmagyarázta, hogy van olyan kezelt homok, amibe sem a bogarak, sem a kisállatok nem mennek és nem piszkítanak bele, ebből kifolyólag az állami, különböző szervek által előírt rengeteg szabályozásnak is tökéletesen megfelel. Érdekes, mennyi mindenre kell figyelni, még egy játszópark felépítése során is. Úgy gondolom, hogy a fuvaroda.hu csapatával meg is találtuk azt a pillért, akikkel az összes szükséges építőanyagot be tudjuk majd szerezni.

Most már csak egy dologra kellett összpontosítanunk és nem más, mint egy megbízható kivitelező csapat, akikre a mai magyar körülmények között is a végsőkig lehet számítani és nem hagynak cserben. Vannak állandó embereik és csak annyi munkát vállalnak el, amennyit a vhttp://www.measz.hu/hu/alóságban el is tudnak végezni. Ebben szintén szerencsénk volt a Fuvar-oda céggel, mert hozzájuk rengeteg kivitelező jár építőanyagért, ezáltal pontosan meg tudják mondani, ki, miben erős illetve ki az a kettő cég, akikkel feltétlenül vegyük fel a kapcsolatot a megbízhatóságuk miatt.

Nagyjából így is tettünk és körülbelül 2 hét tárgyalások és megbeszélések után kézbe csaptunk az egyikükkel, akivel megállapodtunk abban, hogy maximum 2 hónap alatt el tudja vállalni a játszótér felépítését, úgy hogy az összes alapanyagot a fuvar-oda telephelyéről fogja beszerezni. A sóder, homok és cement mennyiségét közösen számolták ki, azok a tervek alapján, amiket már korábban megtervezettünk és önkormányzatilag jóvá is hagyattunk.